WIE BEN IK?

Op deze pagina stel ik mij graag even aan je voor. Ook lees je hier welke opleidingen ik heb gedaan om dit beroep uit te kunnen oefenen en welke er nog op de planning staan.

Marja Zijderveld, Psychosociaal Counselor en ACT Therapeut

Ik ben Marja Zijderveld, getrouwd, moeder, stiefmoeder, schoonmoeder en oma. In al deze rollen komen situaties en gebeurtenissen voor waarin wat van mijn energie en creativiteit word gevraagd.  Hoe ga je om met die situaties en gebeurtenissen? Wat is wijsheid? Hoe los je de diverse voorkomende problemen op?  “Alle ballen in de lucht willen houden” is zo’n gezegde wat mij, en vele anderen met mij, bekend voor komt. En áls je dat probeert te doen, kan dat allerlei stresssituaties en gevoelens van (ongezonde) stress opleveren.

Ook in mijn werk als Farmaceutisch manager word ik geconfronteerd met gevolgen van ongezonde stress. In een team met een diversiteit aan medewerkers, komen situaties voor, zowel privé als op de werkvloer, waar je als manager wat mee moet. 

Ik wilde er graag meer zijn voor mijn team en hen beter ondersteunen. Hierdoor ging ik zoeken naar antwoorden op vragen zoals: waarom komen bepaalde problemen op iemands pad? Hoe komt het dat we reageren zoals we reageren? Wat zorgt er voor dat we in deze situaties belanden en hoe kunnen we daar mee omgaan? Uiteindelijk besloot ik een opleiding te volgen die aan deze wens zou kunnen voldoen. Dit werd de Hbo-opleiding tot Psychosociaal Counselor. 

Ook na deze opleiding ben ik nog continue bezig om mezelf verder te ontwikkelen vanuit mijn passie; 

“Een steentje bij mogen dragen aan het gevoel van welbevinden van de mensen die op mijn pad komen”.

Dat heeft er toe geleid dat ik de opleiding ACT, Acceptance and Commitment Therapy, ben gaan volgen welke ik onlangs met goed gevolg heb afgerond. Deze therapie heeft tot doel om te kunnen dealen met onze klachten in plaats van deze op te lossen, aangezien er klachten en situaties bestaan die niet op te lossen zijn.

 

Ook heb ik workshops gevolgd om er ook voor kinderen en jongvolwassenen te kunnen zijn. Daarin maak ik gebruik van de spellen “Schatgravers” en “Kompasvinder” waarmee je op een creatieve manier er achter kunt komen wat je kwaliteiten zijn, waardoor je zelfvertrouwen en zelfinzicht wordt vergroot. 

Tel: 0113-408008

Mail: Info@marjazpraktijk.nl

Werkgebied: de Bevelanden

Lees hier het privacy beleid van 

MarjaZ Praktijk

shield.png

AGB-code MarjaZ Praktijk: 90067554
AGB-code Psychosociaal Counselor Marja Zijderveld: 90106555

K.v.K. 72285265

© 2019 website vormgeving door Studio MELT